You are currently viewing Un memento atât de important!

Un memento atât de important!

Oglinzile pot evoca sentimente puternice în noi – și pot fi, de asemenea, instrumente incredibil de puternice pentru a ne schimba perspectiva și a vedea părți din noi înșine care sunt de obicei ascunse în timp ce privim în lume.

Exercițiu practic:
În primul rând, găsește o fotografie cu tine de când erai copil și pune-o pe oglinda casă; fie în baie sau în oricare loc din casă unde ai o oglindă și știi că poți vedea cu ușurință poza.

De ce? Pentru ca în fiecare dimineață, în fiecare seară sau în fiecare moment când te uiți în oglindă, să vezi poza cu tine.

Și îți amintești că, dacă spui ceva negativ despre tine… vorbesti de fapt despre acel copil. Cum crezi că se simte? care crezi că îi sunt nevoile?

Atunci când ne vindecăm, s-ar putea să descoperim răni și frici care sunt adânci, care sunt cele foarte vechi, pe care le-am dezvoltat în copilărie. Atât de des, încercăm să ne facem singuri de rușine din cauza acestor emoții. Ne spunem că suntem „proști” sau orice altă critică alegem să folosim. Punerea unei fotografii pe oglinda din baie cu tine copil te poate ajuta să-ți amintești de prezența și fricile copilului interior. Te poate ajuta să îți amintești cu cine vorbești de fapt.

Mai presus de toate, mementourile vizuale pot fi utile pe măsură ce dobândim o practică în „repariția” pe noi înșine.
Conectațează-te cu tine, acel copil care ai fost, folosind cuvinte pline de blândețe și de iubire. Copilul nostru interior are nevoie de noi – indiferent de vârsta noastră!

Cum arată să te conectezi cu cea mai autentică, jucăușă și deschisă parte a ta?
Cum ar fi dacă de azi nu ai mai aduce critici propriei persoane?
Cum ar fi dacă ai avea un dialog tu cu tine în felul următor:

,,Hei, copil drăguț, te iubesc. Te văd. Sunt aici cu tine. Sunt mândră/mândru de tine. Ești în siguranță cu mine. Te aleg pe tine – pentru a crește, zilnic. Te iubesc!

Fă-ți timp să te conectezi cu copilul tău interior în fiecare zi prin această fotografie.

De ce are nevoie copilul tău interior să-ți amintească astăzi?

În ciuda așteptărilor, tot ceea ce ai nevoie este dragostea interioară, după care care ai tânjit mereu.

Tratează-te cu aceeași dragoste, grijă și bunătate ca și cu un copil.

Spune-mi dacă acest exercițiu este util pentru tine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.