You are currently viewing 5 minute pe zi îți pot schimba viața

5 minute pe zi îți pot schimba viața

Cum ar fi să știi ca îți poți schimba viața în doar 5 minute pe zi?

Micile acțiuni se transformă în obiceiuri de durată.

A fi constant este fundamental atunci când dorești să-ți schimbi viața.

Ideea celor 5 minute pe zi este aceea că vei alege o activitate pe care să o faci doar 5 minute. S-ar putea ca dupa acest interval de timp, într-o anume activitate să îți dorești să continui. Și asta este cheia succesului în acest caz.

Dacă te-ai gândit să începi ceva, dar te simți prea descurajant pentru a începe, fie că este vorba de a învăța o nouă limbă, un nou obicei, sau de a începe să pictezi sau chiar de noua ta afacere cu cu 5 minute pe zi.

S-ar putea să nu fie multe lucruri de făcut cu doar 5 minute pe zi, dar nu trebuie să fie o sarcină uriașă. Pașii micii sunt cei care conduc spre succes.

Cheia consta în înfrângerea rezistenței și acțiunea în sine.

Dacă îți dorești să faci unele schimbări în viața ta, s-ar putea să te trezești cu rezistențe mai mult ca niciodată. Ori de câte ori vrei să începi, ar putea exista întotdeauna distrageri, pe lângă scuze și justificări în interior. Acest lucru se datorează faptului că a face primul pas este întotdeauna greu.

Cu toate acestea, poți realiza că odată ce ați făcut primul mini-pas, al doilea și următorii pași vor deveni mai ușor de gestionat și mai ușor cu timpul și mai ales cu practica. Când sunt practicate suficient de mult timp, aceste acțiuni se vor transforma în obiceiuri pe termen lung.

Cum să depășești rezistențele

O modalitate de a depăsi rezistențele este să nu te oprești și să continui. Fluxul continuu al acțiunii permite să treci de la un pas la altul fără a fi nevoie să decizi sau să treci prin vreun proces de gândire care ar putea pune în pericol progresul.

Acțiunile sunt egale cu progresul. Fără acțiuni și progres, nu ajungi niciunde; ai fi în continuare unde ești când te uiți în urmă. Dacă ai un obiectiv și dorești cu adevărat să obții rezultate, ia măsuri și acționează. Indiferent cât de mică este acțiunea ta, ea te va propulsa către obiectivul tău și departe de starea ta actuală.

Dacă știi clar ce vrei să obții, atunci fă tot posibilul. Începe cu mini-pașii cu cele 5 minute pe care le-ai aloca în fiecare zi. Trebuie să ai credință și să crezi că poți realiza ceea ce ți-ai propus.

Chiar și o durată scurtă de timp pe zi te poate ajuta să mergi mai departe cu obiectivele tale și să schimbi rezultatul viitorului tău.

Iată câteva sugestii de acțiuni concrete care te ajută să-ți viața:

5 minute practică tehnica Jurnalului

Această tehnică este un instrument foarte puternic atunci când îți dorești să te cunoști mai bine; când îți dorești să ai o evidență a gândurilor și emoțiilor pe care le experimentezi de-a lungul zilei; atunci când îți dorești claritate cu privire la obiectivele tale dar și despre ce anume îți dorești să cultivi în viața ta.

5 minute practică recunoștința

Practică recunoștința pentru lucrurile bune din viața ta, pentru oamenii din jurul tău, pentru progresele pe care le faci în fiecare zi și pentru orice alt lucru din viața ta pentru care simți recunoștință.

,,Dacă vrei mai multe zâmbete, zâmbeşte mai mult”

Meditează 5 minute pe zi

Chiar și doar câteva minute de respirație profundă și reflecție pot avea un efect pozitiv asupra stării de spirit.

Practicarea meditației oferă foarte multe beneficii cum ar fi: stare de calm, reduce stresul, dezvoltă creativitatea și conștientizare de sine.

Fă ordine în casa ta pentru 5 minute pe zi

Focusează-te pe un sector anume din casă, poate să fie doar un sertar din baie sau din birou;sau poate doar o parte din dressingul tău. Astfel cu 5 minute pe zi în câteva zile toată casa ta este ordonată și apoi vei și întreține ordinea prin cele 5 minute zilnic de organizat.

Citește 5 minute pe zi

Cărțile ne ajută foarte mult să ne dezvoltăm creativitatea și ne ajută să învătăm lucruri noi.

Fă mișcare 5 minute

Doi copii care sar facand astfel miscare

Atunci cănd petreci multe ore pe scaun la birou, corpul tău este înțepenit și probabil puțin dureros. Mișcarea și întinderea te pot ajuta să combați această rigiditate și te vei simți grozav!

5 minute planifică-ți ziua

Într-o lume aglomerată, cu ritm rapid, a-ți lua câteva minute pe zi pentru a-ți organiza programul, planifica și prioritiza sarcinile este un alt mic obicei – nu necesită mai mult de câteva minute în fiecare dimineață și seară – care poate transforma traiectoria zilei ta și te face sa te simti mai în control cu timpul tău.

A face bine nu-i niciodată rău.

Sfinţii Părinţi

Sunt multe lucruri care s-ar putea întâmpla și în 5 minute.

Ar putea schimba viața unei persoane.

5 minute pe zi te-ar putea ajuta să-ți atingi obiectivul și să-ți schimbi viața.

Ebbok-ul "Cum învingi atacurile de panică" de Psih. Florina Stancu-Drigă

Suferi uneori de atacuri de panică?

Află din acest ghid practic…
• ce sunt și ce nu sunt
• ce le declanșează
• cum le învingi
• cum le previi

Scrie-ți adresa de email alături!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.