Cele mai mari 5 regrete

Bronnie Ware este o autoare cu o perspectivă unică asupra vieții și a regretelelor umane. Cea mai mare parte a experienței sale a fost dedicată îngrijirii paliative, lucru care i-a oferit oportunitatea de a sta alături de oameni aflați în ultimele luni ale vieții lor. Această experiență a adus cu sine împărtășiri incredibile și lecții de viață valoroase.

Bronnie a observat că oamenii tind să crească și să se dezvolte semnificativ atunci când se confruntă cu propria lor mortalitate. Cu toate că această confruntare este înfricoșătoare, ea a învățat să nu subestimeze niciodată potențialul de creștere al fiecărui individ. Aceste schimbări au fost adesea fenomenale, iar fiecare pacient a trecut prin diverse stadii emoționale, de la negare și frică la acceptare, înainte de a-și găsi liniștea înainte de a pleca din această lume.

Bronnie a discutat cu pacienții săi despre C:

🌑 1. ,,Mi-aș fi dorit să fi avut curajul să trăiesc o viață adevărată pentru mine, nu viața pe care o așteptau alții de la mine.”

Acesta a fost cel mai frecvent regret dintre toate. Când oamenii își dau seama că viața lor s-a terminat și privesc cu claritate înapoi la ea, este ușor să vezi câte vise au rămas neîmplinite. Majoritatea oamenilor nu și-au onorat nici măcar jumătate din visele lor și au fost nevoiți să moară știind că asta se datora alegerilor pe care le-au făcut sau nu.

Este foarte important să încerci și să onorezi măcar unele dintre visele tale pe parcurs. Din momentul în care îți pierzi sănătatea, este prea târziu. Sănătatea aduce o libertate foarte puțini își dau seama, până când nu o mai au.

🌑 2. ,,Mi-aș fi dorit să nu fi muncit atât de mult.”

Aceasta a venit de la fiecare pacient de sex masculin pe care l-am alăptat. Le era dor de tinerețea copiilor lor și de compania partenerului lor. Femeile au vorbit și despre acest regret. Dar, deoarece majoritatea erau dintr-o generație mai în vârstă, multe dintre pacientele de sex feminin nu fuseseră susținătorii familiei. Toți bărbații pe care i-am îngrijit au regretat profund că și-au petrecut atât de mult din viață pe banda de alergare a unei existențe de muncă.

Simplificându-ți stilul de viață și făcând alegeri conștiente pe parcurs, este posibil să nu ai nevoie de veniturile pe care crezi că le ai. Și creând mai mult spațiu în viața ta, devii mai fericit și mai deschis către noi oportunități, cele mai potrivite noului tău stil de viață.

🌑3. ,,Mi-aș fi dorit să fi avut curajul să-mi exprim sentimentele.”

Mulți oameni și-au suprimat sentimentele pentru a păstra pacea cu ceilalți. Drept urmare, s-au mulțumit cu o existență mediocră și nu au devenit niciodată cine erau cu adevărat capabili să devină. Mulți au dezvoltat boli legate de amărăciunea și resentimentele pe care le-au purtat ca urmare.

Nu putem controla reacțiile celorlalți. Cu toate acestea, deși oamenii pot reacționa inițial atunci când vă schimbați modul în care sunteți vorbind sincer, în cele din urmă, aceasta ridică relația la un nivel cu totul nou și mai sănătos. Ori asta, ori eliberează relația nesănătoasă din viața ta. Oricum, câștigi.

🌑 4. ,,Mi-aș fi dorit să fi rămas în legătură cu prietenii mei.”

Adesea, ei nu și-au dat seama cu adevărat de beneficiile pe deplin ale vechilor prieteni până în săptămânile lor de moarte și nu a fost întotdeauna posibil să-i dea de urma. Mulți au devenit atât de prinși în propriile lor vieți încât au lăsat să scape prieteniile de aur de-a lungul anilor. Au existat multe regrete profunde despre faptul că nu a acordat prieteniilor timpul și efortul pe care le meritau. Toată lumea le este dor de prietenii lor când mor.

Este obișnuit ca oricine într-un stil de viață ocupat să lase prieteniile să scape. Dar când te confrunți cu moartea ta care se apropie, detaliile fizice ale vieții dispar. Oamenii doresc să-și pună în ordine afacerile financiare, dacă este posibil. Dar nu banii sau statutul au adevărata importanță pentru ei. Vor să pună lucrurile în ordine mai mult în beneficiul celor pe care îi iubesc. De obicei, totuși, sunt prea bolnavi și obosiți pentru a gestiona vreodată această sarcină. Totul se rezumă la dragoste și relații în cele din urmă. Asta este tot ce rămâne în ultimele săptămâni, dragoste și relații.

🌑 5. ,,Mi-aș fi dorit să fiu mai fericit.”

Acesta este unul surprinzător de comun. Mulți nu și-au dat seama până la sfârșit că fericirea este o alegere. Rămăseseră blocați în vechile modele și obiceiuri. Așa-numitul „confort” al familiarității s-a revărsat în emoțiile lor, precum și în viața lor fizică. Frica de schimbare i-a făcut să pretindă celorlalți și față de ei înșiși că sunt mulțumiți. Când erau în adâncul lor, tânjeau să râdă în mod corespunzător și să aibă din nou prostii în viața lor.

În încheiere, Bronnie Ware ne amintește că viața este o alegere, și că avem control asupra propriului nostru drum. Este important să trăim cu sinceritate, să ne exprimăm sentimentele, să menținem legătura cu cei dragi și să căutăm fericirea în fiecare zi. Această ne îndeamnă să trăim viața fără regrete și să facem alegeri înțelepte, cu inima plină de iubire.

💝Viata este o alegere.

💝Alege conștient.

💝Alege cu înțelepciune.

💝Alege sincer.

💝Alege cu inima.

💝Alege din iubire.

💝Alege fericirea.

Pentru mai multe informații valoroase, recomand lecturarea acestei cărții cu adevarat impresionantă, care ne învată, ne arată, ne face să simțim, să privim și să alegem să trăim astfel încât la sfârșitul zilelor să avem cât mai puține regrete.

,,Cele mai mari 5 regrete ale persoanelor aflate în pragul morții de Bronnie Ware.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.